Naturbalans

Lindans mellan träden

Naturbalans är en föreställning med naturen som scenografi, där vi möter lindans mellan träden. Högt, lågt, diagonalt och ovanför publikens huvuden tar föreställningen plats, i en skogsdunge, i stadens park eller på torget.

I föreställningen möter vi fem lindansare som balanserar på en lång lina spänd mellan träden, till toner av naturen och omgivningen. Här låter lindansarnas totala närvaro publiken landa på en plats där bara balansen existerar. Balans är en konstant rörelse som aldrig slutar. Naturen är aldrig stilla och gör oss levande. Naturbalans är levande, starkt närvarande scenkonst i nära samspel med naturen.

Idén bakom

Idén till Naturbalans kommer från tre decenniers experimenterande med balans och lindans som konstform. Redan som barn började Jacob Westin träna sin balans genom att gå balansgång på gårdens staket och på linor han spänt upp inuti gårdens hölada.
Under sina studier på Cirkusgymnasiet i Gävle, Ecole National de Cirque i Rosny sous Bois i Frankrike och Ecolé National de Cirque, i Montreal, Canada så var lindansen en av hans huvuddiscipliner och med tiden blev det ett livskall att balansera på spänd lina.
Under tiden gång har hans väg korsats av andra lindansare som delat hans passionen. De är nu samlade för att förverkliga detta moderna nycirkus-performance.

Info

Naturbalans är en naturnära scenkonstupplevelse för alla åldrar, den passar lika bra för barn som för tonåringar, vuxna och äldre.
Föreställningen ges utomhus och genomförs med lämpligt avstånd mellan publik och artister och är därför möjlig att genomföra trots rådande pandemi.

Spelplats: Skog, park, trädgård eller annan plats där det finns naturliga fästpunkter för linorna.
Föreställnings längd: 45 min
Video: https://youtu.be/4KNAxLPbEZI
Boka Naturbalans: naturbalans@naked-ape.se
Föreställningen går att boka via Kulan och Sthlms Regions Kulturkataloghttps://kulan.stockholm/hitta-aktiviteter/naturbalans/

För de yngre

För den yngre publiken erbjuder vi även workshop-konceptet Naturbalans Junior.