Om oss

Naked Ape

Naked Ape är ett väletablerat cirkuskompani med mångårig erfarenhet från den svenska och internationella cirkusscenen.

Grundaren Jacob Westin har 30 års erfarenhet som akrobat, lindansare och fysisk skådespelare. Utöver sitt arbete som konstnärlig ledare för Naked Ape har han arbetat i många stora, internationella produktioner hos kompanier som Cirkus Cirkör, Köpenhamns Kungliga Teater och Köpenhamns Kungliga Opera.

Naked Ape startade sin verksamhet 2003 och var under femton års tid baserade i Stråtjära i Hälsingland, där de drev en cirkuskursgård och hade sin hemmabas för repetitioner och skapande. Under flera år drev Naked Ape en kulturscen i den anrika gamla tågstationen Maxim i Gävle. Maxim var huvudsakligen en musikscen som även gjorde en del nycirkusinspirerade underhållningsprogram med både mat och dryck.

Senare flyttades verksamheten till Hejsta utanför Södertälje, där har Naked Ape skapat en plattform och ett kreativt centrum där de erbjuder internationella artister och kompanier, cirkusresidens samt arrangerar festivaler och öppen scen under sommarhalvåret.

Under 2019 hade projektet Naturbalans sin premiär på Hejsta och under sommaren 2021 kommer Naked Ape även att öppna en balanspark och ett café på området.

Kompaniet har arbetat med olika typer av pedagogisk verksamhet sedan starten. De har anordnat cirkusläger, hållit workshops i nycirkus och det senaste året även lanserat projektet Naturbalans Junior.

Vår vision är att vara ett levande nycirkuskompani i framkant de kommande tio åren. Vi drömmer om att turnera runt Sverige i tält, så som cirkus ska upplevas!

Vi hoppas också på att kunna starta öppentränings-verksamhet för professionella artister i Hejsta, när ladan väl är färdigrenoverad.

Arbetet på Hejsta

Här på gården händer det alltid grejer!
Arbetet här står aldrig stilla, den senaste tiden har våran residenslägenhet blivit ännu större och finare, taket i stora ladan har blivit ännu lite stabilare och balansparken är under uppbyggnad.

Steg för steg fortsätter arbetet med att förverkliga vår vision om ladan -som skall bli den scen och inomhus-plattform den är menad att bli.

Gå gården behöver vi alltid händer – känner ni för att komma och hjälpa till med förverkligande av en dröm så är ni alltid varmt välkomna!

Eventkonsultation

Naked Ape har mångårig erfarenhet inom event. Vi kan specialrigg, personflyg, teknik och mycket, mycket mer.

Vi har ett gediget nätverk av ljud- och ljusleverantörer, massor av kompetens och idéer.
Tveka inte att höra av er till oss om ni behöver hjälp eller rådgivning!

Residens

Naked Ape erbjuder svenska och internationella nycirkuskompanier residens i Hejsta.
Vi arbetar just nu med renoveringar av våra lada, där vi kommer att bygga en scen med rigg, en studio och kontor.

Just nu kan vi erbjuda:
-Trossrigg utomhus för luft.
-Balanspark.
-Boende i vår residenslägenhet.
-Tillgång till en mindre studio.

Är du intresserad?
Kontakta oss på: nakedape@naked-ape.se

Jacob Westin

Grundare
jacob@naked-ape.se

ekopics
Alla blider är tagna av den fantastiska Einar Kilng Odencrants – ekopics.
einarklingodencrants.com